ΠΡΟΦΙΛ

Η φωτογραφία μου
ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ Get creative

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ , ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Get creative.
Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ 20ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΒΑΣΙΣΤΙΚΑ  ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΛΙΝΑΣ.


.





ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ 5ης  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ.


ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΣΠΟΡ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ.
ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ,ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΛΗ ΕΔΔΟΜΑΔΑ
ΚΑΙ
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΗΡΘΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ  ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ  AMARYLLIS   ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΟΛΕΣ,ΕΤΣΙ ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ.









ΑΝΟΙΞΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
 Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ.
ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.
,

AMARYLLIS ΜΟΥ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ.ΔΙΑΛΕΞΕ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙΣ.



ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ.









ΒΙΒΗ ΜΟΥ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ,ΔΙΑΛΕΞΕ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ.
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.
 



Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ,ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ.
ΛΙΓΟ Ο ΚΗΠΟΣ,ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ,ΟΙ ΣΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ,ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΒΕΣΤΩΣΟΥΜΕ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΜΠΟΛΙΚΗ.
Η ΔΟΥΛΕΙΑ  ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ,ΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΟΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΞΕΚΛΕΨΩ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΝΑ ΧΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ  ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΩ ΙΔΕΕΣ.
ΑΡΚΕΤΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΛΑ ΜΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΜΕ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΧΑΝΤΡΕΣ.ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΑ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ,ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ,ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ  ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΗΣ:
Α pink Dreamer




Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΤΥΣΑ ΜΕ ΑΜΜΟ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΜΩΒ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΗΘΕΛΕ ΜΩΒ ΚΑΙ ΔΕΛΦΙΝΙΑ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ  ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ


 ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ  ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΜΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ  ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ  ΜΟΥ  ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΤΕ.
ΤΟ ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ

ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΣΑΜΕ ΕΞΩ

ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΟΥΣΕ.

ΦΑΓΑΜΕ,ΗΠΙΑΜΕ.ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΟΡΕΨΑΜΕ.

ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ,ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΩ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.

ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ;






ΣΕΡΡΑ


ΚΟΤΣΑΡΙ


BABY  ΚΟΤΣΑΡΙ




Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΟΤΣΑΡΙ Κ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ.ΣΤΟ 7ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ ΑΥΓΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ




Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ


Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ , ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΥΓΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΣΑΣ.
                      ΚΑΛΟ
                   ΠΑΣΧΑ
                             ΚΑΙ
                                 ΚΑΛΗ
                                     ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 
















Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος με την
 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης όπου ο ιερέας κατεβάζει τον Εσταυρωμένο από τον Σταυρό και τον τυλίγει σε καθαρό σεντόνι ενώ από αργά το βράδυ έχει ετοιμαστεί ο Ιερός Επιτάφιος έτσι ώστε να τοποθετηθεί το Άγιο Σώμα του Κυρίου και το βράδυ οι πιστοί παρακολουθούν με κατάνυξη τον όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και την Ακολουθία του Επιταφίου και ψάλλονται τα Εγκώμια σε τρεις στάσεις: Ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ α' στάση, Ἄξιόν ἐστί β' στάση, και Αἱ γενεαὶ πᾶσαι γ' στάση μετά τα οποία και πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης ή του χωριού

ΠΗΓΗ :ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ



















Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ


 ΜΕΓΑΛΗ  ΠΕΜΠΤΗ


 Η Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με τον Χριστιανισμό είναι η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο
Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία η ημέρα είναι αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση:
  1. Ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου (26, 17-30α), του Μάρκου (14, 12-26) και του Λουκά (22, 7-23),
  2. Ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου (23, 6-12), του Λουκά (22, 24-28) και του Ιωάννη (13, 1-20),
  3. Η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα του μετά τον Μυστικό Δείπνο και λίγο πριν τη σύλληψή του, όπως περιγράφεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη (17, 1-26), και
  4. Η προδοσία του Ιούδα η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου (26, 47-56), του Μάρκου (14, 43-50), του Λουκά (22, 47-53) και του Ιωάννη (18, 1-11).
Εκείνη την ημέρα, σε πολλές χώρες είναι έθιμο να βάφονται αυγά με κόκκινο χρώμα, προς τιμήν του γεγονότος της σταύρωσης του Ιησού.

ΠΗΓΗ:  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ







Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας [1], που μετανόησε,
πίστεψε στο Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο
Το πρωί τελείται o εσπερινός της Μεγάλης Τετάρτης και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα γίνεται η Ακολουθία του Ευχελαίου και η τελετή του Νιπτήρος που είναι και ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης που αναφέρεται σε τέσσερα γεγονότα. Τον Ιερό Νιπτήρα, το πλύσιμο δηλαδή των ποδιών των μαθητών από τον Ιησού Χριστό, τον Μυστικό Δείπνο, την Προσευχή του Κυρίου στο Όρος των Ελαιών και την προδοσία του Ιούδα, δηλαδή την αρχή των Παθών του Χριστού

























































Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμήτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στη παραβολή των δέκα παρθένων.Στον Όρθρο διαβάζεται από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου  η καταδίκη των Φαρισαίων. Στην Ακολουθία συνεχίζεται η ανάγνωση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου όπου γίνεται λόγος για το Τέλος. Γι’ αυτό μιλούν και οι δύο παραβολές της ημέρας. Η πρώτη είναι η παραβολή των δέκα παρθένων.. Η άλλη παραβολή είναι των ταλάντων που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα. Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Το τροπάριο της Κασσιανής.

ΠΗΓΗ:ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.

































Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ΦΩΛΙΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επωνομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.
Κατά την λειτουργική τελετουργία, τη Μεγάλη Δευτέρα το εσπέρας τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου.
Ο Ελληνικός λαός, της υπαίθρου, συνηθίζει τις ημέρες των Αγίων Παθών να τις σηματοδοτεί μία προς μία με μια συγκεκριμένη φράση που αποτελεί στη κυριολεξία τη γενική εικόνα του Ιησού όπως παρουσιάζεται στα ιερά ευαγγέλια. Έτσι την ημέρα αυτή λέγεται η φράση:
"Μεγάλη Δευτέρα, ο Χριστός με την μαχαίρα".

ΠΗΓΗ  :ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΠΕΡΗΒΟΗΤΟ ΑΥΓΟ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΑΝΑΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΞΑ  ΜΕ ΑΤΛΑΚΟΛ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ  ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ  ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΑΛΙΑ.Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ  ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΒΡΑΣΟΥΝ Η ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ  ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ Η  ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ  ΠΡΟΣΘΕΣΑ
ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ
ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ.

ΕΔΩ ΕΦΤΙΞΑ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΜΕ ΧΑΡΤΟΝΙ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΑ ΜΕ ΔΑΝΤΔΕΛΑ.

ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΙΣΑΛ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ  ΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥ.




  

OI ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ