ΠΡΟΦΙΛ

Η φωτογραφία μου
ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ .ΗΡΘΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΜΑΖΕΨΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.


ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ: ΕΧΕΙ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ.ΤΗΝ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ   ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ  ΡΑΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ  ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ.
ΜΕΝΤΑ: ΕΧΕΙ ΤΟΝΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΕΣ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ  ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗ  ΑΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΜΠΕΣ
ΔΥΟΣΜΟΣ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΟΛΙΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΠΕΨΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ,ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΤΡΙΨΤΕ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ: ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΝΕΚΤΑΡ.ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΑ 4 ΑΥΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΙΞΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ ΑΦΕΨΗΜΑ.


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ.ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΩΝ 4 ΒΟΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΝΘΗ ΑΚΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ,ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΓΙΑ ΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΩ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΜΕ ΣΚΟΥΠΑ.


ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΖΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ  ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΕΓΩ ΤΟ ΤΣΑΙ ΜΟΥ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ,ΕΙΧΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΛΟΥΙΖΑ,ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΥ,ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ,ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΠΑΓΩΣΕ ΠΟΛΛΑ  ΦΥΤΑ, ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΨΩ.


ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ.
.

19 σχόλια:

  1. Άννα μου καλημέρα!!!! πολύ σημαντικά τα όσα ανέφερες!!!! Αλήθεια ξέρεις πως θα μπορούσα να διατηρήσω λεμόνι όλο τον χρόνο????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΑΛΑΝΤΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΣΕ ΠΑΓΟΚΥΣΤΕΣ Η ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΩΝ 500 ML ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΖ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία τα βότανα σου και πολύ χρήσιμα.... Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση!!Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ χρησιμες ολες οι πληροφοριες σου!!Σευχαριστουμε!! Καλο καλοκαιρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήσιμα τα όσα μας ανέφερες!!!!!και ο τρόπος αποθήκευσης τέλειος!!!!!φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου κοριτσι μου!!!!καποιος δεν μας αφηνει να συνεννοηθουμε????? για τους σπαγκους που με ρωτησες.....λοιπον και εγω τυχαια βρηκα αυτα τα χρωματα στο δρομο την Κ.Δευτερα....!!!!!!Ειναι ακρυλικοι σπαγκοι αλλα δεν ξερω που μπορουμε να τους βρουμε....αν μαθω κατι χρησιμο θα σου στειλω μνμ πολλα φιλια!!!!....οι φωτο σου τελειες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μυρωδάτη η ανάρτησή σου, Αννα μου! Να'σαι καλά! Καλό καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!ΝΟΙΩΘΩ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕ 35 ΛΕΠΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΠΑΙΝΩ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΡΤΩΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Γιασμίν!!!!...Πολύ χρήσιμη η ανάρτησή σου! Είναι καλό όχι μόνο να καταναλώνουμε τα βότανα...αλλά να γνωρίζουμε και την χρήση τους....
    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΥΩΔΙΑΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΔΩ!!!!!!!
    ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΑΛΙ!!!!!!!!!
    ΑΝΤΕ , ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλενάδα χρυσοχέρα μου εσύ!!!! Πολύ ωραία ανάρτηση!!! Πολλά φιλάκια, να περνάς πολύ πολύ όμορφα και τα λέμε σύντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου, Άννα.Ασχολούμαι κι εγώ με τα βότανα και αυτή την εποχή συλλέγω ρίγανη,θυμάρι και θρύμπα.
    Μου άρεσε ο τρόπος αποθήκευσης που προτείνεις.Ιδανικός για ροφήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διάβασα πολύ χρήσιμα πράγματα, ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα βραβειάκι σε περιμένει! Πέρνα όποτε μπορείς να το πάρεις! Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα, καλημέρα!!!Ωραία ανάρτηση!Λατρεύω τα αρωματικά!Θα μπορούσα να έχω έναν κήπο από τέτοια....αν είχα κήπο!Το σύστηματάκι αποθήκευσης είναι τέλειο!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αννούλα έλα να κάνεις παρέα στον μπαμπά μου, από την άνοιξη που τον χάνεις πού τον βρίσκεις στις πλαγιές και στις ραχούλες και μαχεύει βότανα!!! Δεν το συζητάμε όμως, δεν υπάρχουν καλύτερα!!!! Φιλιά πολλά και καλό βράδυ σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άννα μου, πάλι ανενημέρωτη εγώ, επιτρέπεται;; Δεν εννοώ για τα υπέροχα βότανά σου, αυτά μου τα μαζεύει κι εμένα ο μπαμπάς μου από το Φαλακρό όρος, ξέρεις... Εννοώ την λίμνη Λευκογείων, πως πας εκεί και σίγουρα δεν ρωτάω που βρίσκεται...εννοείται στα Λευκόγια!! Επιτρέπεται να μην έχω πάει;!!Πανέμορφη μου φαίνεται!!Δεν θα παραλείψω στην επόμενη επίσκεψή μου στη Δράμα, σίγουρα!!!φιλάκια γλυκούλα μου, να περνάς υπέροχα στον παράδεισό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

OI ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ