ΠΡΟΦΙΛ

Η φωτογραφία μου
ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμήτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στη παραβολή των δέκα παρθένων.Στον Όρθρο διαβάζεται από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου  η καταδίκη των Φαρισαίων. Στην Ακολουθία συνεχίζεται η ανάγνωση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου όπου γίνεται λόγος για το Τέλος. Γι’ αυτό μιλούν και οι δύο παραβολές της ημέρας. Η πρώτη είναι η παραβολή των δέκα παρθένων.. Η άλλη παραβολή είναι των ταλάντων που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα. Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης όπου είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με μύρο, και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματά της, γιατί έδειξε μεγάλη αγάπη και πίστη στον Κύριο, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας. Το τροπάριο της Κασσιανής.

ΠΗΓΗ:ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ.

































7 σχόλια:

  1. Ομορφες και χαρούμενες..Καλό Πάσχα και του χρόνου με υγεία λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Οι λαμπάδες σου είναι τέλειες! Ειδικά αυτή με τις δύο πεταλουδίτσες μου αρέσει πολύ! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφες οι λαμπάδες σου και όλο το blog. Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφες οι λαμπάδες σου!! Να περάσεις πολύ-πολύ όμορφα αυτές τις μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλενάδα μου χίλια ευχαριστώ για τη μεγάλη χαρά που μου έδωσες (ξέρεις εσύ)!!!!!! Ξετρελλάθηκα!!! Θέλω όμως και να σε συγχαρώ για τις πανέμορφες δημιουργίες σου! Πραγματικά τα Πασχαλινά σου όλα είναι πανέμορφα και οφείλω να ομολογήσω ότι έχεις φοβερή έμπνευση! Χρυσοχέρα μου εσύ!!! Να'σαι πάντα καλά γλυκούλα μου! Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!
    ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες λαμπάδες! Ξεχωριστές και καλό γουστες! Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

OI ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ