ΠΡΟΦΙΛ

Η φωτογραφία μου
ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κοιτάξτε την κατάντια μας».

«Κοιτάξτε την κατάντια μας».

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΛΗΞΑ,ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΕΡΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΟΝ ΕΝΙΩΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ  ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ aMaryllis ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ < δεν ήσουν καλά;; και δεν ζήτησες απ'τις φίλες σου (εδώ) ψυχανάλυση;; να μη ξαναγίνει παρακαλώ!!.>.ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ,ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ


.ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ







-Μοίρασαν σακιά με πατάτες!





«Κοιτάξτε την κατάντια μας». Η παραπάνω ατάκα ανήκει σε έναν εκ των ανθρώπων που έσπευσαν στην πλατεία συντριβανίου στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που αγρότες από το Νευροκόπι μοίραζαν σακιά με πατάτες.
Συνολικά πάνω από 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου μοίρασαν στους περαστικούς πατατοπαραγωγοί από τη Δράμα, που έφτασαν νωρίς χθές το πρωί του Σαββάτου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 24η Agrotica.
Οι πατατοπαραγωγοί έδωσαν 1.700 συσκευασίες των έξι κιλών στους πολίτες, ενώ με 300 εξάκιλες συσκευασίες εφοδίασαν το κοινωνικό παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης.
Παρά το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έσπευσαν να προμηθευτούν τσουβάλια με πατάτες, τις οποίες μετέφεραν πεζή ή και με ποδήλατα.
Με την κίνησή τους αυτή οι πατατοπαραγωγοί διαμαρτύρονται για την πολύ χαμηλή τιμή, που αγοράζουν την πατάτα οι έμποροι, σχεδόν μισή τιμή του κόστους παραγωγής. Επιπλέον, καταγγέλουν πως 70% της παραγωγής τους παραμένει αδιάθετο, ενώ την ίδια στιγμή εισάγονται στην Ελλάδα πατάτες από την Αίγυπτο.
Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των αγροτών, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Agrotica» στη συμπρωτεύουσα.
ΠΗΓΗ¨http://newsmessinia.blogspot.com/2012/02/blog-post_6172.html

Χαμός και στην Θεσσαλονίκη για ένα πεντόκιλο πατάτες!!

Χαμός και στην Θεσσαλονίκη για ένα πεντόκιλο πατάτες!!
Ακολουθώντας το παράδειγμα των παραγωγών της Βοιωτίας, που πριν λίγες μέρες μοίρασαν λαχανικά στον κόσμο στην Αθήνα, οι αγρότες από το Νευροκόπι προχώρησαν σε μία ανάλογη κίνηση.
Στο πλαίσιο της 24η Αgrotica, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες από το Νευροκόπι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ, όπου μοίρασαν δωρεάν στους Θεσσαλονικείς 10 τόνους πατάτες.
Οι αγρότες διέθεσαν 2.000 πεντάκιλα τσουβάλια με πατάτες, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν και να γευτούν το προϊόν τους, με απώτερο σκοπό να τους στηρίξουν.
Σκοπός αυτής της κίνησης είναι πρωτίστως θα διαμαρτυρηθούν για τις χαμηλές τιμές πώλησης και τις μεγάλες αδιάθετες ποσότητες της σοδειάς τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 70% της παραγωγής του να παραμένει αδιάθετο και να εισάγει η Ελλάδα πατάτες Αιγύπτου.
Και σε αυτή την περίπτωση όμως αποκαλύφθηκε η δύσκολη κατάσταση όλο και περισσότερων οικογενειών στην Ελλάδα.
«Κοιτάξτε την κατάντια μας». Η ατάκα ενός ηλικιωμένου περιγράφει ίσως καλύτερα και από χίλιες λέξεις τις εικόνες που διαδραματίστηκαν.
Συνταξιούχοι, νοικοκυρές, άνεργοι, παιδιά, καλοντυμένες κυρίες άρπαζαν δύο και τρία σακιά από τις πατάτες που μοίραζαν δωρεάν οι παραγωγοί του Νευροκοπίου. Αν αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου τότε καλύτερα η πτώχευση, έλεγαν πολλοί!
{youtube}HIUYnzQxwbM{/youtube}  ΠΗΓΗ:http://www.tromaktiko.net




ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ.ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.












16 σχόλια:

  1. Μα δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη για την ανάρτησή σου!!! Το οτι ασχολούμαστε με όμορφες δημιουργίες, δε σημαίνει οτι ζούμε εκτός κοινωνίας... Αλοίμονο αν δε μας άγγιζαν τα όσα συμβαίνουν γύρω μας!!! Άνθρωποι που μας είχαν ανάγκη υπήρχαν πάντα, ακόμα και τα χρόνια που το ευκολοξόδευτο χρήμα δε μας άφηνε περιθώρια να τους δούμε (ως κοινωνία εννοώ, όχι προσωπικά)... Το οτι έστω τώρα τους βλέπουμε είναι κάτι κι ελπίζω να κάνουμε κάτι να αλλάξουμε επί της ουσίας τα πράγματα!!! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δάκρυσα!!! Γνωρίζω ότι υπήρχαν πολλοί και πριν της κρίσης, βοηθώ εκκλησίες για συσσίτια. Όμως άλλο να τα βλέπω!!! Και κάτι άλλο, είμαστε εδώ!!!

    Καλή σου εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη.Νομίζεις ότι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα; Θα ήθελα όμως να προσθέσω σε αυτά που αναφέρεις, ότι φέτος, ήταν σωστή η χειρονομία των αγροτών να διαμαρτυρηθούν μοιράζοντας τα προιόντα τους στον κόσμο που έχει ανάγκη. Άλλες χρονιές, τα άδειαζαν μπροστά στα υπουργεία, αντί να τα μοιράσουν σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα.Καλή εβδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΩΣΩ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΘΑΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΟΠΩΣ ΒΡΟΧΕΣ,ΠΑΧΝΗ Κ.Τ.Λ .ΣΕ ΣΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

      Διαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ...ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΑΝ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ; ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ....ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ.....
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΧΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΑΝΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ!!
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!!!!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακούω όλο το ΣΚ για κατώτατους μισθούς των 480,00 Ευρώ για νέους μέχρι 30 ετών...και αναρωτιέμαι πόσο πλάκα μπορούν να μας κάνουν;;; ή είμαστε τα πειραματόζωα τους ή απλά θέλουν να μας κάνουν δουλοπάροικους τους...δεν φταίνε όμως αυτοί...φταίμε εμείς πρώτα από όλα που τους ψηφίζαμε...και θέλαμε να μπει το παιδί μας στο δημόσιο...και φοροδιαφεύγαμε...και και και...είναι πολλές οι αμαρτίες μας...και όπως φαίνεται θα παιδεύουν για πολύ καιρό τα παιδιά μας...καλή εβδομάδα....και όχι δεν θέλω ούτε άλλο χιόνι ούτε άλλη βροχη...να μου λείπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι προβλημα ολων μας πλεον και φοβαμαι οτι θα προχωρησει και στις επομενες γενιες!!!Αλιμονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιασμίν μου καλημέρα!!! γιατί ζητάς καλή μου συγνώμη;;; Θα συμφωνήσω με την Ρένα ότι ναι είναι δικό μας πρόβλημα!!! γιατί μου έχει γίνει βίωμα ότι όλα είναι κύκλος σήμερα εγώ άυριο εσύ και η αλυσίδα δεν τελειώνει!!! στην Χαλκίδα Σ/Μ μαζεύει τρόφιμα καθώς και εδώ στην περιοχή μαζεύουμε τρόφιμα για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!!! Την ίδια εικόνα είχαμε και στην Αθήνα που παραγωγοί από την Θήβα μοίρασαν πατάτες και κρεμμύδια!!!
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του και εμείς οι άνθρωποι να ανοίξουμε τα μάτια μας και όταν έρθουν αυτές οι ρημαδοκάλπες να κάνουμε το χρέος μας. Δεν παίρνω πολιτική θέση για το ανωτέρω σχόλιο αλλά πιστεύω ως Έλληνας Πολίτης ότι πρέπει να πούμε ξέρετε έχουμε και εμείς μυαλό για να μας κοροιδεύετε εσείς!!!
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και μη χειρότερα,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά,γιατί καθόμαστε και τα δεχόμαστε όλα αδιαμαρτήρητα,οι κόποι και οι στερήσεις μιας ολόκληρης ζωής χάνονται σε λίγο διάστημα πρέπει επιτέλους να κάνουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλη μου δυστυχώς η κατάσταση είναι παραπάνω από θλιβερή... είναι απερίγραπτη... Ο Θεός να μας φυλάξει όλους..! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι αγρότες επειδή μία ζωή παλεύουν με τη φτώχεια ξέρουν τι εστί και σέβονται τον συνάνθρωπο που υποφέρει,κι έτσι προτίμησαν αντί να εξευτελίσουν τα προιόντα τους ή να τα πετάξουν στις χωματερές (έναντι αμοιβής,για να εισάγουγε τα ίδια απο τις άλλες χώρες) να τα διοχετεύσουν στο κοινωνικό σύνολο.
    Το ΜΠΡΑΒΟ είναι λίγο,απλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκεί μας κατάντησαν αλλά πρέπει κάποτε να ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ και να αντιδράσουμε για να σωθούμε!!!! Μπράβο στους αγρότες γιατί η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος πλέον!!!
    Πέρνα από το σπιτάκι μου κάτι σε περιμένει!! Περιμένω ακόμα εκείνο το mail!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μη ζητας συγγνωμη ζουμε κι εμεις εδω!!!Ο θεος να βαλει το χερι του να φυλαξει τα παιδια μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

OI ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ